Εσωτερικός κανονισμός 2015-2016

kanonismos

Αντισεισμικός κανονισμός

oasp

Κανονισμοί Προβολής και Δημοσιότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ

images

Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

politiki prostasia

Η άσκηση του μήνα1

 

 

ΑΦΙΣΑ 16

image

Ακούστε το European School Radio

Ανακύκλωση

recyclesmall

Δήμος Πέλλας

Dimarxeiosmall

EEY EIKONA

 

Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Στα πλαίσια των παραπάνω προβλέπεται ο εξοπλισμός των σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας (ψηφιακός εξοπλισμός studio ηχογράφησης), καθώς και επιμόρφωση για 30 ώρες όλων των καθηγητών μουσικής που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ.

To Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σύμφωνα με τα παραπάνω ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη επιμόρφωση.

Το ρόλο των επιμορφωτών ανέλαβαν:

α) Η καθηγήτρια μουσικής κ. Πατρώνα Πασχαλίνα ΠΕ16.01, η οποία προηγουμένως είχε επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό με ανάλογο πρόγραμμα του Υπουργείου  Παιδείας

β) Η σχολική σύμβουλος μουσικών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσερπέ Γεωργία ΠΕ16.01.

Κατά την επιμόρφωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά : Γενικές ιδέες περί Μουσικής Τεχνολογίας, ανάλυση βασικών εννοιών του ψηφιακού σήματος, βασικά χαρακτηριστικά ηχοληψίας, τεχνικές παρουσίασης PowerPoint, εικονικά Όργανα και χρήση φορητών συσκευών στη Μουσική, ηλεκτρονική σύνθεση και ηλεκτρονική ανάλυση της Βυζαντινής Μουσικής, θέματα Μουσικής Σημειογραφίας (Finale - Sibelius), προγράμματα επεξεργασίας ήχου (Audacity ? Cubase).

im3.pngim2.pngim1.png

Επίσης έγινε παρουσίαση παιδαγωγικής προσέγγισης στη διδασκαλία των βασικών εννοιών της φυσικής ακουστικής και της επεξεργασίας σήματος μέσω της χρήσης λογισμικού επεξεργασίας ήχου, χρήση ΤΠΕ και ηχοληψίας στο ατομικό μάθημα, στη διδασκαλία των Θεωρητικών της Μουσικής και στα Μουσικά Σύνολα ? Εκδηλώσεις του Σχολείου.

Τέλος, ακολούθησε επίδειξη χρήσης λογισμικών Διαδραστικής Μουσικής Μάθησης & Διδασκαλία Θεωρητικών της Μουσικής και λογισμικού Ανάπτυξης Ακουστικών Ικανοτήτων. Έγινε εισαγωγή στις Βασικές έννοιες ηχοληψίας, στα βασικά στοιχεία musichardware και εισήγηση στην αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού του σχολείου.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των καθηγητών η κ. Πόπη Μαρία ΠΕ20 πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος windowsmoviemaker» με πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, καθώς κρίθηκε απαραίτητο για την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας του προγράμματος.

Στους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ ,η οποία θα αποτελέσει σημαντικό προσόν για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.