Η καθιερωμένη πλέον συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης απόλαυσε τις προσπάθειες των ανερχόμενων καλλιτεχνών και βίωσε εκπλήξεις και ευχάριστες μουσικές συγκινήσεις.
Την εκδήλωση τίμησε Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, ο Δήμαρ-χος Πέλλας κ. Στάμκος, οι βουλευτές Πέλλας κ. Τζάκρη, Σμίας και Σηφάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Μπαλτζίδης οι αντιδήμαρχοι κ. Επιτροπάκης και Στεργιούλας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λούσπα, Σαμόπουλος και Καραφυλιάς, ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας κ. Περδικάτσης, η διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου κ. Κυπραίου.
Από την εκπαιδευτική κοινότητα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής ΔΔΕ Πέλλας κ. Κούγκας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Δανιηλίδου, κ. Παπαδάκη, κ. Κοττίνη, κ. Αγγελίδης, η Προϊσταμένη Παιδαγωγικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας κ. Πολυξενίδου, διευθυντές σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης και πλήθος εκπαιδευτικών.
Την ευθύνη της οργάνωσης και της ροής του προγράμματος είχε η κ. Πατρώνα Λίνα, των προσφωνήσεων και της παρουσίασης του προγράμματος η καθηγήτρια μαθηματικών κ. Γυριχίδου Ευθυμία, της οργάνωσης και προβολής εικόνων η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Γιαλαμά Αικατερίνη, του φωτισμού ο καθηγητής Ευρωπαϊκής μουσικής κ. Ασπιώτης Σπυρίδων και την επιμέλεια της σκηνής οι καθηγητές μουσικής κ. Τζιόεβα Ειρήνη και ο Παπαιωάννου Αβραάμ. Για τις χορογραφίες και τη διδασκαλία των μαθητριών που εμφανίστηκαν υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Υφαντίδου Ευρώπη. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν και βοήθησαν ενεργά κατά την προετοιμασία της όλοι οι καθηγητές γενικής παιδείας.
Στην έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Βυζαντινή Χορωδία η οποία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή παραδοσιακής βυζαντινής μουσικής Χρήστου Κεσικιάδη, έψαλε ύμνους της Μ. Τεσσαρακοστής, δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου. Οι μαθήτριες και μαθητές των καθηγητριών πιάνου Λίνας Πατρώνα, Ειρήνης Τζιόεβα, των καθηγητών φλάουτου Δούσου Γεώργίου, κλαρινέτου Λακμέτα Σταμάτη, τρομπέτας Σιταρά Θεόδωρου, κρουστών Χαριζανόπουλου Χαριζάνη και ακορντεόν Αραμπατζή Δημητρίου ερμήνευσαν έργα κλασικού ρεπερτορίου.
Αμέσως μετά ακολούθησαν τα ορχηστρικά σύνολα των καθηγητριών κιθάρας Παπαματθαίου Στέλλας και φλάουτου Δούσου Γεωργίου, που παρουσίασαν έργα Ελλήνων συνθετών αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής, αναδεικνύοντας το ηχόχρωμα κάθε οργάνου.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας έκλεισε η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής η οποία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ζλήκα Αθανάσιου συγκλόνισε με τη μοναδική ερμηνεία έργων καταξιωμένων δημιουργών της κλασικής αλλά και της σύγχρονης μουσικής.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με αφιέρωμα στη βράβευση του μαθητή Λαζαρίδη Παναγιώτη και της μαθήτριας Αλατζίδου Λίνας με το δεύτερο βραβείο του Πανελλήνιου διαγωνισμού σύνθεσης και ενορχήστρωσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Οι μαθητές ερμήνευσαν τη σύνθεση ενθουσιάζοντας το κοινό.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ξεκίνησε με μουσικό σύνολο Ελληνικής Λαϊκής μουσικής υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μπουζουκιού Κεραμιδά Αργυρούς που ερμήνευσε διασκευασμένα έργα Ελλήνων συνθετών.
Σειρά είχαν οι μικροί πόντιοι βιρτουόζοι οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ποντιακής λύρας Αλέξη Στεφανίδη συγκίνησαν αλλά και ενθουσίασαν το κοινό με τις μοναδικές τους ερμηνείες.
Τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής υπό την διεύθυνση του καθηγητή Κάππα Αθανάσιου, θυμίζοντάς μας αγαπημένα τραγούδια της Μικρασιατικής Παράδοσης και την παρέδωσε στην παραδοσιακή χορωδία η οποία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κεσικιάδη Χρήστου ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Μ. Ασίας της Θράκης και της Μακεδονίας. Για την προετοιμασία των μαθητών στη μουσική υπεύθυνοι ήταν οι καθηγητές κλαρίνου Λακμέτας Σταμάτης, τρομπέτας Σιταράς Θεόδωρος, κρουστών Χαριζανόπουλος Χαριζάνης, ούτι Παπαιωάννου Αβραάμ και βιολιού Σεκέρογλου Στέφανος.
Στο τέλος, οι τελειόφοιτοι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, αφήνοντας πίσω τη μαθητική τους ζωή μας χαιρέτησαν ερμηνεύοντας τραγούδια της επιλογής τους γεμίζοντας το κοινό με συγκίνηση.
Κατά την ομιλία του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κύριος Μενέλαος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην 18χρονη ιστορία του σχολείου και την προσφορά του στον πολι-τισμό του τόπου μας. Απαρίθμησε τις δράσεις του τρέχοντος σχ. έτους και υπενθύμισε στο κοινό τις επιτυχίες των μαθητών του σε όλους του τομείς. Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε ένα ξεχωριστό σχο-λείο στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά. Επιπλέον, οι μαθητές με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες και σε άλλες δραστηριότητες αποκτούν δεξιότητες, βιώνουν συναισθήματα και απολαμβάνουν την καθημερινότητα ενός ζωντανού, δημιουργικού σχολείου.
Επίσης, ο Διευθυντής ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου για το σχ. έτος 2015-2016, η οποία ξεκινά με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων τον Μάιο. Διευκρίνισε δε πως η διαδικασία επιλογής αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς της γενικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί και να προαχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός, αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι στην εποχή μας.