Εσωτερικός κανονισμός 2015-2016

kanonismos

Αντισεισμικός κανονισμός

oasp

Κανονισμοί Προβολής και Δημοσιότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ

images

Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

politiki prostasia

Η άσκηση του μήνα1

 

 

ΑΦΙΣΑ 16

image

Ακούστε το European School Radio

Ανακύκλωση

recyclesmall

Δήμος Πέλλας

Dimarxeiosmall

EEY EIKONA

 

Για τις πρώτες βοήθειες ενημερώθηκαν οι μαθητές μας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2015 οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών φιλοξένησαν στο χώρο του σχολείου τους την ομάδα «Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης» ( www.eeed.gr ). Ο κύριος Κοτσαμπασίδης Αθανάσιος, υπεύθυνος της ομάδας, ανέλυσε στους μαθητές τα ιδεώδη που διέπουν την ομάδα των εθελοντών που εκπροσωπεί και εξήγησε ότι συμμετέχοντας ενεργά ως εθελοντές στις δραστηριότητες της Ε.Ε.Ε.Δ. έχουν την ευκαιρία να μάθουν:


1) Να ασφαλίζουν τον ίδιο τον εαυτό τους από πολλούς καθημερινούς κινδύνους
2) Να ασφαλίζουν τους συγγενείς και φίλους, που ζουν κοντά τους
3) Να μπορούν, όταν παρευρεθούν σε κάποιο ατύχημα, να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που κινδυνεύουν.
4) Να συμμετέχουν στην οργάνωση και στην εκτέλεση αποστολών Έρευνας και διάσωσης.
5) Να μάθουν να λειτουργούν υπεύθυνα μέσα σε μια ομάδα, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και την ευθύνη της ζωής όχι μόνο όσων κινδυνεύουν, αλλά και των υπόλοιπων μελών-διασωστών.

KARPA1

KARPA2
Στο πρακτικό μέρος έγινε ανάλυση της μεθοδολογίας αντιμετώπισης περιστατικών, όπως αιμορραγίες από τραυματισμούς, κρίσεις επιληψίας, αιφνίδια κατάρρευση, πνιγμονή και γενικά περιπτώσεις που απαιτείται Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος με τις εισηγήσεις των εθελοντών, πέρασαν στη πρακτική εξάσκηση επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη διαδικασία ΚΑΡΠΑ στις ειδικές κούκλες εκπαίδευσης. Στο τέλος, εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς παρέδωσαν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, υλικό πρώτων βοηθειών που είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές από το υστέρημά τους. Η ημερίδα τελείωσε με την υπόσχεση να επαναλαμβάνεται κάθε σχολική χρονιά, εφόσον όλοι οι «επιμορφούμενοι» εκτίμησαν τις πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσα από τέτοιες δράσεις.
Η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων ευχαριστούμε την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, συγχαίρουμε τα μέλη της για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο και τους ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια.