Εσωτερικός κανονισμός 2015-2016

kanonismos

Αντισεισμικός κανονισμός

oasp

Κανονισμοί Προβολής και Δημοσιότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ

images

Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

politiki prostasia

Η άσκηση του μήνα1

 

 

ΑΦΙΣΑ 16

image

Ακούστε το European School Radio

Ανακύκλωση

recyclesmall

Δήμος Πέλλας

Dimarxeiosmall

EEY EIKONA

 

«Πόντον Ανάσπαλτον» από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει εκδήλωση στις 16 Μαΐου και ώρα 8μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρωταγωνιστές και εκφραστές στην εκδήλωση μνήμης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή ποντιακής λύρας του σχολείου κου Στεφανίδη Αλέξη.

Σαράντα ποντιακές λύρες συνοδευόμενες από δεκαπέντε νταούλια ενώνονται με τα παραδοσιακά όργανα του Μουσικού Σχολείου, σε μία προσπάθεια διάδοσης του άσβεστου αιτήματος του Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων του, αυτή τη φορά από τους κύριους συνεχιστές της ιστορίας, τους μαθητές.

Συμπαραστάτες του φιλόδοξου εγχειρήματος των παιδιών, ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ηλιόπουλος Αναστάσιος που θα απαγγείλει απόσπασμα της «Καμπάνας του Πόντου» του Φίλωνος Κτενίδη, αλλά και ο 82χρονος σήμερα Θεόδωρος Τσελεπίδης, που συνοδεία του μουσικού συνόλου θα ερμηνεύσει το «Κεμεντζετζή Αθάνατε» σε στίχους του ιδίου. Η ιστορική μνήμη λοιπόν δεν «ανασπάλεται» και τέσσερις γενιές ενώνονται για το σκοπό αυτό. Την εκδήλωση πλαισιώνουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες ενώ παράλληλα με το μουσικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για τα σχολεία του Πόντου, από τον κο Αγγελίδη Ζήση, Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Πέλλας.