Εσωτερικός κανονισμός 2015-2016

kanonismos

Αντισεισμικός κανονισμός

oasp

Κανονισμοί Προβολής και Δημοσιότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ

images

Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

politiki prostasia

Η άσκηση του μήνα1

 

 

ΑΦΙΣΑ 16

image

Ακούστε το European School Radio

Ανακύκλωση

recyclesmall

Δήμος Πέλλας

Dimarxeiosmall

EEY EIKONA

 

Το Μουσικό Σχολείο τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδήλωση στις 16 Μαΐου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Πρωταγωνιστές και εκφραστές στην εκδήλωση μνήμης, ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή ποντιακής λύρας του σχολείου κου Στεφανίδη Αλέξη.

Το Μουσικό Σχολείο συνεχίζοντας την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, απέδειξε πως η ιστορική μνήμη δεν «ανασπάλεται» (δε λησμονιέται). Σαράντα ποντιακές λύρες συνοδευόμενες από δεκαπέντε νταούλια ενώθηκαν με άλλα παραδοσιακά όργανα του Σχολείου, σε μία προσπάθεια διάδοσης του άσβεστου αιτήματος του Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων του, αυτή τη φορά από τους κύριους συνεχιστές της ιστορίας, τους μαθητές.
Συμπαραστάτες του φιλόδοξου εγχειρήματος των παιδιών ήταν , ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κος Ηλιόπουλος Αναστάσιος που απήγγειλε απόσπασμα της «Καμπάνας του Πόντου» του Φίλωνος Κτενίδη και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Πέλλας κος Αγγελίδης Ζήσης με εισήγηση για τα σχολεία του Πόντου.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ευγενικά οι καταξιωμένοι πόντιοι καλλιτέχνες Γ. Σοφιανίδης, Γ. Κα-τωτοικίδης, Β. Μιχαηλίδης, και οι μουσικοί Π. Τσοπουζίδου , Σ. Τρυφιάτη και Π. Σταματίδης. Στα παραδοσιακά μουσικά όργανα συμμετείχαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Α. Κάππα, Α. Παπαιωάννου, Σ. Λακμέτα, Χ. Χαριζανόπουλου. Την εκδήλωση έκλεισαν οι χορευτές του συλλόγου Ποντίων οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Κασαμπαλίδη χόρεψαν το χορό των χορών «σέρρα».


Όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία τις προσεχείς ημέρες στο τοπικό κανάλι Pella tv, που ήταν και χορηγός επικοινωνίας.