Εσωτερικός κανονισμός 2015-2016

kanonismos

Αντισεισμικός κανονισμός

oasp

Κανονισμοί Προβολής και Δημοσιότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ

images

Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

politiki prostasia

Η άσκηση του μήνα1

 

 

ΑΦΙΣΑ 16

image

Ακούστε το European School Radio

Ανακύκλωση

recyclesmall

Δήμος Πέλλας

Dimarxeiosmall

EEY EIKONA

 

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών στο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ» της Ξάνθης

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετείχε και φέτος στις τριήμερες εκδηλώσεις του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ» της Ξάνθης, από 2 έως 5 Μαΐου 2015.

IMG 20150504 115143
Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ - Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» αποτελεί τον ετήσιο τόπο συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, καθώς και λοιπών εμπλεκόμενων στο χώρο της μουσικής τέχνης. Με τη συλλογική προσπάθεια φορέων της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας το Φεστιβάλ έχει στόχο να προσελκύσει μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, και παράλληλα να προβάλει την πόλη του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη.
Επί τρεις μέρες οι γειτονιές της Ξάνθης αντηχούσαν από συναυλίες μαθητών Μουσικών Σχολείων με τις αθάνατες μελωδίες των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τις οδηγίες του γνωστού συνθέτη Νίκου Κυπουργού και της Σχολικής Συμβούλου Μουσικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτας Τηγανούρια. Παράλληλα, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου μουσουργού, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και ομιλίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη και διανοούμενου, με στόχο τη διατήρηση της μνήμης και τη δημιουργία πηγής έμπνευσης για τους νεότερους.
Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ως «πρεσβευτής» της μουσικής εκπαίδευσης της Πέλλας, ανταποκρινόμενο στη σπουδαία αυτή πρόσκληση-πρόκληση συμμετείχε με 32 μαθητές του, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μουσικό πρόγραμμα και στελεχώνοντας την μεγαλειώδη ορχήστρα-χορωδία 350 Μουσικών, η οποία υπό την διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού παρουσίασε έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

IMG 20150504 120137